logotype

Kofferbakmarkt Anno 2016


Op deze zaterdag voor de zomersluiting was het qua weer een ideale dag voor de inmiddels traditionele Weergever Kofferbakmarkt.
Al ver voor achten stonden er al  belangstellenden bij de uitpakkende standhouders, om er vooral maar als de kippen erbij te zijn. De sfeer was zeer gezellig. Misschien kwam het door de mindere weersomstandigheden van de beide vorige jaren, dat de opkomst wat tegenviel, zeker van niet-leden. Op de eerste foto’s zien we Dirk Woerlee bezig met het reinigen van het toilet, gehuld in zijn fraaie Elvis-shirt, niet bepaald de outfit voor een dergelijke bezigheid. Het was jammer, dat de ruimte aan de kant van de sociëteit niet geheel vrij was van auto’s. Dit veroorzaakte in feite een tweedeling van de markt. Je hoorde reacties van passanten die één kant van de kofferbakmarkt hadden bezocht zeggen: ‘Hé, ik wist niet dat jullie er ook stonden!’ Jullie: dat waren onder meer Erik Stom, Bernard Kleikamp (eigenlijk de enige standhouder die vanuit zijn kofferbak verkocht), Dennis van Tol en uw verslaggever.
Net als bij vorige gelegenheden verzorgde het Grammofoon Genootschap voor de muzikale omlijsting dankzij diskjockey Hennie Overdijk (buiten) en Max Ramali (in de ledenwinkel).
Als vaste standhouder was ook Yesterday and Today uit Wormerveer present, met naast veel nostalgisch repertoire op vinyl onder andere ook de veelgevraagde plastic beschermhoezen. Dit keer hoefde de Duitse tram niet uit de remise getrokken te worden, want gedurende de dag bleef het droog.
Natuurlijk was onze veerwerkgrammofoonspecialist Jan Derogee ook met een mooie stand aanwezig evenals onze Belgische verzamelvriend Hubert van den Heuvel met zeer Vlaamse, Franse, maar ook Nederlandse fonoplaten. Vlakbij Jan Derogee troffen we de stand van Ronald Raaijen, bij tijd en wijle bemand door Thijs van Oudenaarde.   Rechts naast het Grammofoongenootschap  zagen we Ruud Broerse met vinyl en grammofoons.

Als bezoekers kwamen onder meer voorbij: Louis Rijbroek, Rob Muller, Erik van der Leest en zijn oom, Leo van der Splinter, Frans Jansen, Peter Berghout, Arie Bakker, Tim de Wolf en uiteraard de vaste Weergeverbezoekers John Dippell, Koen en Moniek, Jeroen Trots, Rinus Blijleven en Jan Heine Slinger. Ook bestuurslid en penningmeester Gerben van der Meulen vond ondanks drukke activiteiten elders nog even gelegenheid om langs te komen.
Heel wat platen en wat minder apparaten kregen die dag een nieuw baasje.

Niet vergeten te melden dat Marion en Sharon zorgden voor koffie en allerlei versnaperingen.
Dank aan Dirk Woerlee voor het organiseren van deze dag.
Alle leden een fijne vakantie toegewenst.

tekst en foto’s: Ben Poelman