Links:

Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen. Zij duiden actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief.

Edisonkanaal

                                            

Voor De Weergever heeft medewerker van Instituut Beeld en Geluid Harry van Biessum dit Edison kanaal online gezet. Veel Edison fonografen uit het depot zijn voorzien van teksten uit het boek Spreekmachines van Harry Belle, daarnaast zijn er nog een stuk of vijf filmpjes over (en soms met) Edison te zien.

The Originals

Altijd al eens willen weten wat de eerste uitvoering van dat ene, speciale nummer was?

Grote kans dat u op deze website van Arnold Rypens alle benodigde informatie vindt.....naast nog een hele berg andere meer en minder bekende uitvoeringen.

Radio Nostalgia

Een muzikale reis door het 78-toerenplaten tijdperk Jazz, Amerikaanse en Nederlandse hits, Franse chansons, Duitse schlagers & Britse Dance Bands.

Radio 5

 

NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. 

Radio in de 30's, 40's en    50's

 

Op deze site kunnen fragmenten worden beluisterd van radioprogramma's uit de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw.

Vinyl verzamelen

Er is niets heerlijker dan platen draaien.

Die warme klank van vinyl, die prachtige albumhoezen, het geluid van de naald die zachtjes op de elpee landt en de zoektocht op platenbeurzen naar die ene single die je nog mist in je platencollectie! VinylVerzamelen.nl gaat over al deze én andere zaken die met dit zwarte goud te maken hebben.

Phonograph.com

Website van Guido Severijns met webshop voor diverse afspeelmachines

Beyst Jukebox co.

Engelstalige website van Eddy en Babs Beyst. Specialisten in in- en verkoop , alsmede restauratie van jukeboxen.

Jukebox-expert

Bent u een liefhebber van muziek en van retro producten? Dan zit u  hier goed! In deze webshop vindt u een groot assortiment jukeboxen, waarmee u in nostalgische sfeer kunt genieten van uw favoriete muziek. (Moderne apparatuur)

The Gramophoneshop

Museum en winkel en reparatie atelier van Jelle Attema. Alleen op afspraak.

Platenspeler kopen?

De Platenspeler-zaak, voor diverse merken moderne platenspelers.

Pick-up naalden

Webwinkel, gespecialiseerd in verkoop van naalden en overige platenspeler toebehoren. Onderdeel van Smallparts Dronten.

De Zwarte Schijf

Verkoop van afspeelmachines, naalden (en doosjes) en onderdelen.

Intertique

Amerikaanse website met informatie over en verkoop van afspeelmachines.

Gesellschaft für

Historische Tonträger

Oostenrijks forum met aandacht voor historische geluidsdragers. Gelieerd aan het Oostenrijks Phonomuseum. (Website is in het Duits/Engels)

Schellacks.at

Oostenrijkse site voor 78-toeren verzamelaars, met ruilbeurs overzicht. (Website in Duits)

NVHR

Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio. Dit is dé vereniging voor geïnteresseerden in de geschiedenis van de radio en draadloze telegrafie en voor verzamelaars van historische objecten op dit gebied.

Pianola Museum

Meer dan honderd jaar oud is de pianola, maar de muziek ervan klinkt nog steeds in het Pianola Museum.

Jordaanmuseum

Stichting Jordaanmuseum is opgericht in 2007 en is een het enige instituut in de Jordaan dat zich ontfermt over het materiële en immateriële erfgoed van de wijk om dat toegankelijk te maken.

Museum van de 20e eeuw

 

Nostalgisch museum "Het Museum van de 20e Eeuw" in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw.

Wouter's Antieke Radio    Site Hobby pagina van een verwoed verzamelaar van (voornamelijk) buizenradio's uit de periode 1925 - 1965

Site van Gerard Oortwijn

Op deze website vind je veel informatie over elektrische grammofoons vanaf de begin periode (begin 1900) tot de vijftiger en zestiger jaren.

Billie Holiday the 78's

Overzicht van bekende 78-toeren persingen en opname sessies van Billie Holiday.

Amsterdam Bakelite Collection

Prachtige website van de stichting ABC waar de ontstaansgeschiedenis en toepassingen van Bakeliet en de collectie van de stichting onder de aandacht wordt gebracht.

Hopelijk zal niemand na een bezoek aan de deze site onze schellak collecties nog verwarren met de producten die écht van Bakeliet gemaakt zijn.