Hylton, Jack

010403 hylton

Iedereen die zich met de dance hall orchestra's, swing muziek en hot-dance bands bezig houdt, kan niet anders dan op een gegeven ogenblik in aanraking komen met John Greenhalgh Hilton           (02 juli 1892 - 29 januari 1965).

De man die uiteindelijk onder de naam Jack Hylton furore zal maken zal eerst Europa en daarna de rest van de wereld aan zijn voeten krijgen, maar voor het zo ver is heeft de jongeman eerst nog een behoorlijke weg te gaan.

Al op jonge leeftijd is de jonge Hilton (de achternaam zal hij in 1905 veranderen) achter de piano te vinden, waar hij zijn vader begeleidt.

Op zijn 17e wordt hij, ndadat hij reageert op een adverttie in "the Stage" dirigent en muzikaal leider van zijn eerste orkest.

Dit betekent de start van een carriëre die hem, onderbroken door de eerste wereldoorlog, tot zijn dood in 1965 aan de top van de Engelse entertaiment industrie brengt.

Flamboyant, gul en altijd in voor een feestje, zorgt hij dat er aan het eind van zijn turbulente leven weinig over is om ruzie over te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikelen (Log-in benodigd)

 Jaargang Nummer Artikel link
1 (1979)* 4 Link
6 (1984) 4 Link

 * In het artikel uit 1979 staat abusievelijk een verkeerde geboortedatum. 1894 i.p.v.1892. Geliever deze notificatie als rectificatie te beschouwen. De intentie is om ons archief te ontsluiten, niet om alle stukken te herschrijven. (JD)

 

Discografie (externe site)

 

Muziek (Log-in benodigd)

 

 

Terug naar de index

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to Top