Oude Apparatuur

260px EdisonPhonograph

Alle in de index opgenomen artikelen uit ons verenigingsblad zijn ongewijzigd geplaatst.

Productie proces

Record
 
 

Het productieproces in beeld

Lid worden?

 
 
 
 
lidmaatschap
 
 
 
klik hier.
Als u lid wil worden van onze vereniging.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Fonogroep

Klik hier.

Musea en tentoonstellingen

museumLinks naar Musea en tentoonstellingen

Klik op de afbeelding of de naam om door te gaan naar de website.

 

BeeldenGeluidGroot Beeld en Geluid Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen. Zij duiden actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief.
museum Boston Public Library Online bibliotheek met honderdduizende historische opnames van divers geluisdragers. Onderdeel van het internet archief.
edison Edisonkanaal Voor De Weergever heeft medewerker van Instituut Beeld en Geluid Harry van Biessum dit Edison kanaal online gezet. Veel Edison fonografen uit het depot zijn voorzien van teksten uit het boek Spreekmachines van Harry Belle, daarnaast zijn er nog een stuk of vijf filmpjes over (en soms met) Edison te zien.
museum Internet archive Het internet archief, schatkamer voor rechtenvrije muziek, publicaties, films foto's em software.
jordaanmuseum Jordaanmuseum Stichting Jordaanmuseum is opgericht in 2007 en is een het enige instituut in de Jordaan dat zich ontfermt over het materiële en immateriële erfgoed van de wijk om dat toegankelijk te maken.
museum 20e eeuw

Museum van de 20e eeuw

Nostalgisch museum "Het Museum van de 20e Eeuw" in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw.
philips historische producten Philips Historische producten

De ontwikkeling van wetenschap en technologie heeft vele duizenden Philips producten voortgebracht. In de tentoonstelling Philips Historische Producten wordt de ontwikkeling van de productgroepen weergegeven met soms unieke, veelal werkende apparaten.

Als bezoeker krijgt u een goed beeld van het historisch erfgoed van Philips vanaf haar ontstaan in 1891.

PIANOLA museum Pianola Museum Meer dan honderd jaar oud is de pianola, maar de muziek ervan klinkt nog steeds in het Pianola Museum.
roterdams radio museum Radio Museum Rotterdam In het Radio- en Televisie/Media museum vindt u de collectie van de oprichter, de heer H. de Jong,  en giften van verzamelaars.
Maar ook van particulieren die op de zolder of ergens in de schuur nog een oud exemplaar hebben gevonden wat nog ontbrak aan onze verzameling.

Klik hier om terug te keren naar de index

Back to Top
X

Right Click

Helaas mag u niets van onze website downloaden.