Snip en Snap

Wanneer op 16 maart 1937, als Noodgreep, omdat Louis Davids zich ziek had afgemeld René Sleeswijk een beroep doet op  Piet Muyselaar en Willy Walden, betekent dit een doorbraak voor de, tot dat moment, relatief onbekende revue artiesten. 

03061004

 

Petrus Jacobus Muyselaar (18 mei1899 - 6 mei 1978 ) en Herman Jan Jacob Kaldewaay (30 maart 1908 - 14 maart 2003), zoals ze voluit heetten werden gevraagd om in AVRO's Bonte Dinsdagavonndtrein een act op te voeren.

 

Gekozen werd voor een door Jaques van Tol, tekstdichter voor ondermeer Duo Hofman Louis Davids, Willy Derby, Lou Bandy en Fien de la Mar) geschreven stuk voor twee dames (Juffrouw Snip en Juffrouw Snap), welke terug te voeren waren op een act van  Lion Solser en Piet Hesse, genaamd Wip en Snip.

Van Solser en Hesse is bekend dat zij zich vaker in dameskleding presenteerden want zij hebben ook als 'De Mooie Irma en haar Mama' het podium gedeeld.

 

 

 

     Solser en Hesse

 

Voor Muyselaar en Walden betekende de creatie van Snip en Snap een directe sprong naar Nationale bekendheid, vele revue's onder de vleugels van René Sleeswijk.

De heren staken zich aanvankelijk met tegenzin in de dames outfits en zijn dat door de jaren heen blijven doen,met name omdat het publiek er klaarblijkelijk geen genoeg van kon krijgen.

De "Snip en Snap-revues" zouden een begrip worden en in diverse media zouden de heren tot 1977 actief blijven.

Artikelen (Log-in benodigd)

 Jaargang                    Nummer               Artikellink               
03 (1981) 6 Artikel
06 (1984) 5 Artikel

Muziek (Log-in benodigd)

 

03061003

Willy Walden en Piet Muyselaar, met Jayne Mansfield (1957)

 

 

Terug naar de index

 

 

 

 

Back to Top