Oude Apparatuur

260px EdisonPhonograph
Alle in de index opgenomen artikelen uit ons verenigingsblad zijn ongewijzigd geplaatst.

Productie proces

Record
 
 

Het productieproces in beeld

Lid worden?

Home

Welkom bij Vereniging De Weergever, de vereniging van verzamelaars van 78-toerenplaten, oude en antieke weergave- en opname-apparatuur.

Een unieke vereniging, waarvan de leden een zeer bijzondere hobby hebben. Ze koesteren oude geluidsdragers (grammofoonplaten), veelal van schellak vervaardigd en vaak slechts draaibaar op 78-toeren. Ook alle zaken die in het verlengde liggen van deze hobby hebben hun interesse. Gedacht moet worden aan naaldendoosjes (met stalen naalden), boeken en bladmuziek.

Sommige leden kiezen echter voor de technische kant, de apparatuur zoals bijvoorbeeld de grammofoon met veermotor (dus niet elektrisch aangedreven) maar ook de voorloper van de grammofoon, de fonograaf die werkt met wasrollen als geluidsdrager.

In toenemende mate groeit (met name bij jongeren) de interesse voor vinylplaten. Sommigen weten ook de weg te vinden naar het (breekbare) schellak. Ben je nog geen lid maar wel geïnteresseerd? Wellicht is het bezoek aan deze website reden om eens nader kennis te maken met onze vereniging. Houd er wel rekening mee dat een deel van onze website pas kan worden benaderd als je lid bent  en aangemeld voor toegang tot het ledendeel van de website.


Graag tot ziens!

{module title="Interview_Rinus_Blijleven."}
Bezoek ook onze facebookpagina: facebooklogo 2019

 

 

Ook jij kunt lid worden van De Weergever. Voor het bedrag van € 27,50 per jaar (Verzending buiten Nederland € 30,-)  ontvang je 4 prachtig vormgegeven boekjes, vol informatie over onze hobby. Geïnteresseerd? Klik op deze link om het inschrijfformulier te openen

 

 

 

Aan het lidmaatschap van de vereniging is een aantal voordelen verbonden.

Leden:

  1. ...hebben toegang tot de ledensociëteit en ledenwinkel.
  2. ...hebben (na aanmelding per mail) toegang tot de verborgen delen van de website.
  3. ...hebben toegang tot de Algemene Ledenvergadering.
  4. ...kunnen/mogen deelnemen aan de jaarlijkse kofferbakmarkt. (voor een fotoverslag van de kofferbakmarkt 2019 klik hier.)
  5. ...kunnen gratis advertenties plaatsen in ons verenigingsblad.

 

 1. ...zijn van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie.

Kortom voldoende argumenten om je snel aan te melden voor een lidmaatschap.

Ben je al lid maar heb je nog geen toegang tot het verborgen deel van de website? Stuur een mail naar onze penningmeester met daarin een verzoek  om het ledenaccount op de website te activeren. Vermeld in de de mail je naam en je lidmaatschapsnummer. De penningmeester kun je mailen door op deze link te klikken.

Luister naar het mooie interview van Rinus Blijleven dat hij gehad heeft in het radioprogramma Onvoltooid Verleden Tijd.

 

Interview Rinus Blijleven

 

Het komende nummer zal de genoemde CD bevatten die in het interview wordt genoemd.
Dit zal het jubileum nummer worden van ons 45 jarig bestaan.

 

Back to Top